Normal_copyright_stockfreeimages_ouderen_bejaarden_cursus_computer_computeren

65-plussers die meegaan met hun tijd maar de huidige technologische ontwikkelingen soms lastig te volgen vinden, kunnen een cursus volgen bij iPad4Senior. Gepensioneerd informaticadocent Aldert Doelen uit Westervoort begeleidt zijn generatiegenoten graag in het leren gebruiken van een iPad of tablet. Dit meldt de Gelderlander.

Veel ouderen hebben wel een tablet of iPad in huis maar weten vaak niet hoe ze er mee om moeten gaan. Voor deze doelgroep heeft Doelen cursussen georganiseerd op verschillende locaties in de regio Arnhem en voor de randstad in Katwijk aan Zee. Ook kunnen cursisten als ze dat willen een docent bij hen thuis ontvangen.

Volgens Doelen betekenen de cursussen voor veel ouderen meer dan het opdoen van praktische vaardigheden. “Veel ouderen zitten vaak alleen. Door middel van een tablet kunnen ze makkelijker contact zoeken,” zegt hij. De cursus haalt senioren uit hun sociaal isolement doordat ze meer vormen van communicatie tot hun beschikking hebben. En met succes, inmiddels zitten de eerste cursussen voor september al vol.

© Nationale Onderwijsgids