Normal_images__4_

Schoolbesturen kunnen voldoen aan de nieuwe Wet passend onderwijs door leerkrachten krachtiger te maken. Dit zegt bestuurder van onderwijsorganisatie Accent en wethouder van Rijnwaarden Peter Putman. Maak de leraren zo krachtig dat ze een grote verscheidenheid aan leerlingen aankunnen, stelt hij voor. Dit meldt de Gelderlander. 

Docenten krachtiger maken, kan volgens Putman, door docenten meer te scholen en door meer feedback onderling in het docententeam toe te laten. De Wet passend onderwijs houdt in dat zorgleerlingen zo veel mogelijk hun opleiding in het reguliere onderwijs volgen in plaats van in het speciaal onderwijs, zoals voorheen voornamelijk gebeurde. De Rijksoverheid wil zo een besparing realiseren. 
 
Putman is wethouder bij de gemeente Rijnwaarden. Hij is onder andere verantwoordelijk voor de onderwijsgebouwen in de gemeente. Daarnaast is het tevens bestuurder bij Accent, christelijke onderwijsorganisatie voor primair onderwijs in de Achterhoek. Putman: "Met Accent willen we dat alle kinderen samen naar school gaan. Dus geen aparte klasjes voor ADHD'ers, hoogbegaafden en kinderen met het Syndroom van Asperger. Om onze leerkrachten beter op deze taak toe te rusten, is er een speciale Accent Academie opgezet met meer dan 80 cursussen. Met het doel leerkrachten zo krachtig maken dat ze een grote verscheidenheid aan leerlingen in een groep kunnen tackelen."
 
© Nationale Onderwijsgids