Normal_nokia_5800_in_offline_mode

Leerlingen van scholengemeenschap Schaersvoorde in Aalten zijn deze week offline. Een groepje leerlingen doen mee met een Europese uitwisseling met leeftijdsgenoten in de Duitse stad Bocholt. De jongeren gaan ontdekken hoe ze hun vrije tijd kunnen invullen. Dit meldt de Gelderlander. 

De Europese uitwisseling is een tweejaarlijkse uitwisseling waar 48 jongeren uit 6 Europese landen aan meedoen. Leerlingen uit Duitsland, Frankrijk, België, Groot-Brittannië, Nederland en Litouwen doen mee. De uitwisselingsweek staat in het thema van vrijetijdsbesteding. De jongeren gaan ontdekken hoe zij hun vrije tijd kunnen invullen zonder gebruik te maken van smartphones, Wifi, sociale media en televisie. Er staan sport- en spelactiviteiten op het programma, net als excursies naar steden of de natuur in. Ook bordspellen zijn onderdeel van het programma. 
 
De jongeren krijgen uitsluitend 's avonds hun mobieltje even terug. Dan kunnen ze even contract leggen met het thuisfront. De Wifi-code van het gastenverblijf krijgen ze echter niet. Aan het eind van de week moeten de leerlingen opgeven welke nieuwe mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding ze hebben ontdekt. 
 
© Nationale Onderwijsgids