Normal_family_portrait

Het landelijk netwerk De Kindercoaches voor ouder- en kindbegeleiding organiseert op 5 en 6 september een seminar 'Kind in balans' over de systemische aanpak van gedragsproblemen bij kinderen. De seminar wordt gegeven door Internationaal bekende kindertherapeute Ingrid Dijkstra, gespecialiseerd in de systemische methodiek in de behandeling van kinderen, jongeren en gezinnen.

Er zijn legio redenen waarom kinderen niet goed in hun vel kunnen zitten. Voor opvallend gedrag of stoornissen is de oorzaak soms direct aanwijsbaar. In andere gevallen is de reden onduidelijk. In beide gevallen kan systemisch werk als behandelmethode toegepast worden. Dat is een methodiek ontwikkeld door de Duitse psychotherapeut Bert Hellinger. Personen worden hierbij niet als op zichzelf staand ervaren, maar als onderdeel uitmakend van een systeem. De wellicht bekendste toepassing, de zogeheten 'familieopstellingen', zou de dynamiek binnen een gezin zichtbaar maken en daardoor rust brengen.

Dit seminar wordt gegeven ter bevordering van deskundigheid in het systemisch werken met kinderen en gezinnen. Het seminar is bedoeld voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt. Ook ouders die met een frisse, systemische blik naar hun gezin willen kijken zijn van harte welkom. Het seminar wordt gegeven door Ingrid Dykstra. Tijdens de seminar zal werken met gezinnen en opstellingen uitvoeren. Het kind staat hierbij centraal.

Dijkstra is een zeer ervaren en gerenommeerd systemisch gezins- en kindertherapeut en pionier op het gebied van systemisch werken met kinderen. Ze is internationaal bekend in Duitsland, Spanje, Rusland, België en Nederland en is auteur van de boeken: ‘Kind en familielot’ en ‘Familieopstellingen met kinderen en jongeren’‘. De voertaal van het seminar is Nederlands.

Het seminar wordt gehouden in zalencentrum De Brug in Reeuwijk op vrijdag 5 en zaterdag 6 september. De seminar wordt door de Algemene Beroepsvereniging voor counselling geaccrediteerd met 12 studiepunten en door de Stichting Keurmerk Beroepsscholingen met 57 studieuren. Deelname kost 340,- euro per persoon. Aanmelden kan via het formulier op de website of door contact op te nemen via e-mail info@dekindercoaches.nl of telefoonnummer 06-26378516.

© Nationale Onderwijsgids