Normal_willem_alexander_

Koning Willem-Alexander zal aanwezig zijn bij de opening van het nieuwe academisch jaar van de Erasmus Universiteit van Rotterdam. De opening vindt maandag 1 september plaats. De koning neemt dan een sculptuur, het gedenkboek 'Ambitie en Identiteit' en een fotoboek over het lustrumjaar van de universiteit in ontvangst. Met de plechtigheid wordt de viering van het honderdjarig bestaan van de Erasmus Universiteit officieel afgesloten.

Een jaar lang vierde de de universiteit haar jubileum met feestelijke activiteiten maar ook serieuze projecten onder het motto '100 jaar impact'. Zo hebben studenten en medewerkers zich het afgelopen jaar ingezet voor allerlei vrijwilligerswerk in de havenstad. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam zal tijdens de openingsplechtigheid de resultaten van dit Erasmus4Rotterdam-project in ontvangst nemen.

Hans Clevers, president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) zal de gastrede verzorgen waarna collegevoorzitter Pauline van der Meer-Mohr de nieuwe strategie van de universiteit uiteen zal zetten. Rector magnificus Huibert Pols zal diverse universitaire prijzen uitreiken waarna hij het academisch jaar officieel opent. Aanmelden voor het bijwonen van de opening kan tot 27 augustus 2014.

© Nationale Onderwijsgids