Normal_plane-352730_640

11 miljoen euro wordt beschikbaar gesteld voor een banenplan in de luchtvaart. Het geld moet ingezet worden voor scholing van werknemers en het creëren van extra leerwerkplekken voor jongeren. Het kabinet betaalt de helft van het bedrag. De overige miljoenen worden op tafel gelegd door werkgevers en vakbonden. Dit meldt Trouw. 

Banenplan luchtvaart
Dit hebben premier Mark Rutte en minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken bekend gemaakt. Het plan houdt in dat er 700 extra leerwerkplaatsen voor werkloze jongeren moeten komen. Daarnaast wordt deel van het geld ingezet voor bij- en omscholing van 4500 werknemers en om ongediplomeerde oudere medewerkers aan een certificaat te helpen. 
 
Het banenplan van de luchtvaart richt zich op bepaalde functies. Deze functies zijn: beveiligers, dienstverleners aan passagiers en reizigers, vliegtuigtechnici, vliegtuigafhandeling en luchtvrachtafhandeling.
 
Kabinet
Het kabinet heeft in totaal een bedrag van 600 miljoen euro beschikbaar gesteld voor banenplannen. Inmiddels zijn er voor de bouw, het transport, de uitzendbranche, de kinderopvang, de schilders en de metaalsector al banenplannen goedgekeurd. 
 
Banenplan ambacht
Op dinsdag lieten Rutte en Asscher tevens weten dat er een banenplan voor de sector ambacht komt. Het plan van 3 miljoen euro richt zich vooral op beroepen als opticien, klokkenmaker en juwelier. Het kabinet betaalt ook hier de helft van het plan. 
 
© Nationale Onderwijsgids