Normal_prinses_laurentien

Prinses Laurentien zal op 14 juli een toespraak houden aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) over de taalontwikkeling bij kinderen. Daarmee opent de prinses het International Congress for the Study of Child Language. Ruim zevenhonderd wetenschappers komen op de Amsterdamse universiteit bijeen om met elkaar te spreken over de nieuwste ontwikkelingen in het onderzoek naar taalverwerving en -ontwikkeling. 

Het congres wordt eens in de drie jaar georganiseerd. Dit jaar is de UvA van 14 tot en met 18 juli gastheer en organisator van het congres. Deskundigen in taal bij kinderen zullen de nieuwste resultaten en inzichten van onderzoek presenteren.

Keynote-spreker tijdens de opening van het congres is Ann Senghas van Columbia University. Zij zal spreken over de opkomst en verwerving van een nieuwe (gebaren)taal. Bij de opening zal een gebarentolk aanwezig zijn.

Het congres wordt geopend op maandag 14 juli om 17.00 uur in de aula van de UvA aan de Singel 411 in Amsterdam. Het aanmeldingsformulier en meer informatie over het congres is te vinden op www.iascl2014.org.

© Nationale Onderwijsgids