Normal_pierre_audi

Ter ere van zijn tien jarig jubileum als directeur van het Holland Festival, geeft Pierre Audi een publiekslezing aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). In de lezing zal Audi vertellen over zijn professionele missie en hoe hij de toekomst van het muziektheater ziet.

Audi werd vorig jaar december benoemd tot Honarary Fellow Muziektheater aan de UvA. Dit ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum als artistiek directeur van De Nationale Opera en vanwege zijn grote verdiensten voor de ontwikkeling van de muziekdramatische kunst in Nederland en internationaal. Met zijn benoeming hoopt de universiteit de aandacht voor muziektheater in het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek te bevorderen. Als Honorary Fellow zal Audi een aantal publiekslezingen geven en een masterclass geven aan studenten.

In zijn eerste lezing op 16 juni zal Audi een toelichting geven op hoe hij de muziek en het muziektheater heeft ontdekt. Daarbij zal hij reflecteren op de 'tools of the trade' en zijn verwachtingen over de ontwikkeling van het muziektheater in de toekomst. Zijn lezing wordt ingeleid door decaan Frank van Vree en hoogleraar Theaterwetenschap Kati Röttger. De toegang tot de lezing is gratis. Aanmelden kan nog tot 13 juni via context@hollandfestival.nl De lezing vindt plaats in de aula van de UvA en start om 17.00 uur.

© Nationale Onderwijsgids