Normal_dirkvdm_paul_schnabel

Socioloog Paul Schnabel treedt 8 mei op als spreker in de serie Filosofie op de Zuidas van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Filosoof Ad Verbrugge van de VU zal met hem filosoferen over onbehagen in de samenleving en het eventuele effect daarvan op de Gemeenteraads- en Europese verkiezingen.

In de serie Filosofie op de Zuidas nodigt de VU prominente opiniemakers uit om te spreken over actuele thema's. Paul Schnabel was van 1998 tot 2013 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en had daarbij vele nevenfuncties. Hij schreef columns voor het NRC Handelsblad en Het Financieele Dagblad, in 2012 kwam zijn boek Rare jaren uit. Sinds 2006 wordt hij door de Volkskrant jaarlijks vermeld in de top tien van meest invloedrijke personen in Nederland.

In zijn lezing zal Schnabel spreken over het tegengeluid in de samenleving dat blijkt uit de groeiende aanhang van politieke partijen als de PVV en SP. Samen met Ad Verbrugge en Govert Buijs (politieke filosofie en levensbeschouwing) zal hij ingaan op de vraag hoe dit tegengeluid terug te zien is in de verkiezingen. De lezing wordt georganiseerd op 8 mei, vanaf 16.30 uur in ontmoetingscentrum De Nieuwe Poort in Amsterdam. Aanmelden kan via de aanmeldknop op de website van de VU of door een mailtje te sturen naar maatschappelijke.profilering.mc@vu.nl

© Nationale Onderwijsgids