Normal_scholieren_leerlingen_marant_cursus

Is je zoon of dochter vaak op de laatste avond nog aan het stressen voor een toets? Krijgt hij het niet voor elkaar om lange hoofdstukken snel te doorzien? Of heeft ze moeite om de stof te onthouden?

Op een efficiënte manier kunnen leren is helemaal niet vanzelfsprekend. Je moet goed kunnen plannen, strategisch door teksten kunnen gaan en het ook nog onthouden en samenvatten. Vaardigheden die steeds belangrijker worden als de middelbare school in zicht komt.

Het lastige puberbrein
‘Leren leren’ is van groot belang voor goede schoolprestaties. De overgang naar het voortgezet onderwijs vraagt veel op het gebied van studievaardigheden en zelfstandig leren. En laat dat voor het puberbrein nu juist lastig zijn. Gelukkig is het wel te leren. Met goede aanwijzingen en training kunnen jongeren hierin een stuk slimmer worden.

Marant training ‘Leren leren’
Je kunt je kinderen hierin zelf een heel eind op weg helpen. Maar je helpt ze ook door een training in de basisvaardigheden. Marant is een adviesorganisatie voor onderwijsontwikkeling en onderwijszorg die jongeren begeleidt en ondersteunt. In een training van zes weken geven gespecialiseerde psychologen en orthopedagogen jongeren een ‘toolkit’ om beter te kunnen leren. Ze leren de jongeren plannen, strategisch lezen, memoriseren (woorden onthouden) en samenvatten. Bovendien is er tussentijds een workshop voor de ouders, zodat die ook handvaten krijgen om beter om te gaan met het huiswerk van hun kind.

Zes woensdagmiddagen
De eerstvolgende training van Marant start op woensdagmiddag 17 april van 16.00-17.30 uur. Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Heb je interesse? Kijk dan eens op www.marant.nl/ouders/leren-leren. Wie zijn zoon of dochter voor 8 april inschrijft maakt bovendien kans op het boek ‘Over de Top’ (van de auteurs van de bestseller ‘Puberbrein Binnenstebuiten’).

© Nationale Onderwijsgids