4YoungPeople, Cursussen, Workshops

UTRECHT - Het initiatief 4YoungPeople is begonnen met het aanbieden van goedkope workshops voor mensen van 20 tot 35 jaar. Dat meldt Universonline.nl.

Het kan daarbij gaan om cursussen succesvol communiceren, verkopen, mindfulness of persoonlijk leiderschap. Studenten die normaal gesproken een dergelijke workshop willen volgen, betalen bij commerciële aanbieders vaak flinke bedragen.

Bij 4YoungPeople zijn deelnemers veel minder geld kwijt. Het initiatief is voornamelijk opgericht uit principe; trainers geven de workshops dan ook gratis. Voor arme studenten is het daarom een uitkomst, omdat zij zo toch enige praktijkervaring kunnen opdoen, die zij nodig kunnen hebben tijdens hun latere werkzaamheden.

"Iedereen is erg gemotiveerd. Het gaat dan ook om allemaal jonge mensen die hier in hun vrije tijd naar toe gaan om wat bij te leren, zonder dat het moet van hun leidinggevende of docent", aldus Dineke Kolen, stagecoördinator Humanities aan de Universiteit van Tilburg en tevens ambassadeur van 4YoungPeople.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem