iTunes U, App, Educatieve content

AMSTERDAM - Apple maakte deze week bekend dat iTunes U, een portaal voor educatieve content, de één miljard downloads is gepasseerd. Dat meldt het weblog Dutchcowboys.nl.

Via iTunes U kan een enorme hoeveelheid aan educatieve programma's en informatie van gerenomeerde scholen, bibliotheken, musea en andere onderwijsgerelateerde organisaties. Gebruikers kunnen gratis lezingen over uiteenlopende onderwerpen downloaden, een schat aan digitale boeken lezen of quizzen spelen.

Ook kunnen mensen zich via iTunes U inschrijven voor deelname aan cursussen. Sommige van deze cursussen hebben meer dan 250.000 aanmeldingen, vergelijkbaar met gratis online courses die via Coursera en edX worden aangeboden. In totaal kent het medium zo'n 2.500 publieke en enkele duizenden privécursussen.

Apple schat dat wereldwijd ongeveer 1.200 hogescholen en universiteiten en eenzelfde hoeveelheid primaire en middelbare scholen gebruikmaken van iTunes U. Zowel scholieren en studenten als docenten van deze instellingen gebruiken het lesmateriaal ter ondersteuning van het onderwijs.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem