Jip Maathuis (13) is weer gestart met zijn chocoladeletter actie voor War Child. De afgelopen jaren heeft hij al ruim € 50.000 ingezameld voor oorlogskinderen door chocoladeletters te verkopen. Dit jaar is het doel van Jip om 90 kinderen in Oeganda naar school te helpen.

Een chocoladeletter van Jip kost € 2,75 en daarvan gaat € 1,- naar War Child. Koop daarom niet zomaar ergens chocoladeletters, bestel ze bij Jip via www.jipsgoededoelen.nl.

Bedrijven opgelet: Bij een bestelling vanaf 100 letters kunnen de letters per vestiging bezorgd worden. Ook kan er dan gekozen worden voor een andere letter dan de ‘S'. Een mooi relatiegeschenk!

Jip Maathuis, actieheld
Jip komt uit Enschede en organiseerde de afgelopen 3 jaar acties voor War Child. De chocoladeletter actie bleek een groot succes: In 2007 verkocht Jip 10.000 letters (zijn doelstelling was 500 en dus stond het hele huis vol met letters) en zowel in 2008 als in 2009 meer dan 18.000 stuks. Het geld dat Jip hiermee inzamelde werd besteed aan het War Child programma in Afghanistan.

Onderwijs in Oeganda
Dit jaar wil Jip met zijn actie een jaar lang inhaalonderwijs voor 90 leerlingen in Oeganda sponsoren. Kinderen die als gevolg van de oorlog een leerachterstand hebben opgelopen, krijgen versneld onderwijs in lezen, schrijven en rekenen. Zodat zij over de basis beschikken om verder te kunnen leren.

Scholenactie
Nieuw dit jaar is de scholenactie. Jip roept scholen, klassen en (sport)teams op om mee te helpen met het verkopen van chocoladeletters. Hiermee zijn mooie prijzen te winnen, zoals een bezoek van bekende artiest of een sportclinic van een bekende schaatsster of voetballer.