RENKUM - De gemeente Renkum komt ouders van schoolgaande kinderen met een inkomen lager dan 120 procent van het minimumloon tegemoet. Dit heeft het college van B&W onlangs besloten. Het besluit is gevallen in het kader van 'categoriale bijstand voor schoolgaande kinderen'. Daarbij geldt de Wet Werk en Bijstand als uitgangspunt.

In de praktijk komt het erop neer dat ouders van schoolgaande kinderen uit het basisonderwijs/speciaal onderwijs recht hebben op € 50,00. Voor het voortgezet (speciaal) onderwijs/MBO geldt nu een bedrag van € 125,00. De uitkering geldt alleen per schooljaar. Wethouder Pieter van Lent over het besluit: ,,De regeling wordt vanaf dit schoolseizoen ingevoerd en geldt als ondersteuning voor minima in onze gemeente."

Renkum kent sinds het jaar 2000 al een regeling schoolkosten. Na aanpassing van beleidsregels in 2002 werd deze doelgroep beter bereikt. Zo ontvingen in 2003 pakweg 100 ouders van schoolgaande kinderen een vergoeding. In 2009 is door het College besloten om in het kader van de aanpak minima voor de komende vier jaar uit te gaan van in totaal 170 (110 basisonderwijs en 60 voortgezet onderwijs) kinderen. Per jaar trekt de gemeente hiervoor € 15.000,00 uit.

Pieter van Lent beseft dat de regeling mogelijk niet bij de hele doelgroep bekend is. ,,Wij geven de betrokkenen de mogelijkheid om zich aan te melden. Binnenkort volgt er een oproep op de gemeentepagina in de krant. Ook op de website van de gemeente komt informatie te staan."

Bron: HoogenLaag.nl