De 31-jarige Britse Gemma Hogg leed aan terminale kanker, maar de jonge vrouw wilde niets liever dan haar zoontje Thomas voor het eerst naar school zien gaan. Ze verliet het ziekenhuis voor enkele uurtjes en overleed de volgende dag, zo meldt de Britse krant The Daily Mail.

Gemma Hogg lag op de palliatieve afdeling van het ziekenhuis in Crawley, Sussex. De Britse leed aan een aggressieve vorm van borstkanker.

De ziekte werd ontdekt in 2008. Na een borstamputatie en een chemokuur van zes maanden en leek ze de ziekte te hebben overwonnen. In oktober 2009 werden echter uitzaaiingen in haar longen ontdekt. In januari 2010 kreeg de jonge vrouw te horen dat ze terminaal was.

Na de diagnose begon Gemma haar drie kinderen, Isabelle (6), Thomas (4) en James (2), voor te bereiden op haar dood. 'Ze maakte kussentjes met haar foto op en bedrukte ze met de woorden 'als je een knuffel nodig hebt, ben ik er altijd' ', vertelt Gemma's vader.

Gemma wou ook niet heengaan zonder de eerste schooldag van haar vierjarige zoon Thomas mee te maken. Op 6 september glipte ze stiekem uit haar ziekenbed en om hem te kunnen afzetten aan de school. Even later keerde ze terug naar het ziekenhuis, waar ze een dag later stierf, omringd door haar familie.

'Ze mocht het ziekenhuis eigenlijk niet verlaten, maar zo was Gemma. Koppig tot op het einde', aldus haar echtgenoot Simon.