Na de herfstvakantie zullen alle scholieren van de gemeente Westland gedurende 6 weken driemaal per week gratis schoolfruit en -groente uitgedeeld krijgen, zo meldt AgriHolland.

Met dit unieke project willen The Greenery, Rijk Zwaan, Rabobank en Tommies een gezond voedingspatroon bij jongeren stimuleren. Het fruit zal worden uitgedeeld op alle 50 basisscholen in de gemeente. Daarmee worden ongeveer 10.000 scholieren bereikt.

Na afloop van de zes weken kunnen ouders ervoor kiezen hun kinderen driemaal per week een gezonde snack op school aan te bieden voor een vergoeding van € 0,50 per verstrekking. Het assortiment bevat handige groente- en fruitsoorten die makkelijk te consumeren zijn. Het gaat daarbij om appels, bananen, kiwi's, mandarijnen, Tommies snoeptomaatjes en snackkomkommers.

Het project, dat opgezet wordt zonder subsidie, moet aantonen dat een economisch leefbaar schoolfruit en -groenteprogramma uitvoerbaar is. Het dient als blauwdruk voor de uitrol van vergelijkbare programma's in andere steden en regio's.