Een oog dat nieuwsgierig de wereld inkijkt. Een huis van origami waarin je op onderzoek gaat en dan woorden als talen, filosofie, onderzoeken en docenten vindt. Dat tekenen kinderen als ze denken aan de universiteit.

De winnaars van de tekenwedstrijd van de Universiteit Leiden voor Leidse basisscholen zijn bekend gemaakt. Helen Thanos, Bren Dingemans en Jakob Wuhre zonden de beste tekeningen in volgens de jury.

De tekenwedstrijd werd georganiseerd in het kader van het lustrum van de universiteit. De Universiteit Leiden viert dit jaar haar 435-jarige bestaan en de tekenwedstrijd moest duidelijk maken hoe kinderen tegen het instituut aankijken na al die jaren.

Bren Dingemans (5) was de beste in de leeftijdscategorie 4 -6 jaar en heeft voor zijn klas van de Basisschool 't Klankbord een optreden van een goochelaar gewonnen.

Helen Thanos (7) en haar klasgenoten van de Basisschool De Tweemaster krijgen een Icewizard in de klas op visite. Helen maakte de beste tekening (foto) in de leeftijdscategorie van 7 - 9 jaar.

Jakob Wuhrer van de Anne Frankschool won in de categorie van 10 - 12 jaar en mag met zijn hele gezin op reis door de mens bij Corpus in Oegstgeest.

© Nationale Onderwijsgids