(Novum) - Een aannemer van Rijkswaterstaat heeft bij de Gelderse plaats Westervoort per ongeluk een net geplant bos platgemaaid. Scholieren hadden de vierhonderd boompjes in maart geplant, schrijft het AD.

Door het onkruid zag de bestuurder van een maaimachine waarschijnlijk letterlijk het bos op de Hondsbroksche Pleij niet meer. Rijkswaterstaat is eigenaar van de grond, waar de Rijn en de IJssel splitsen. De gemeente Westervoort had de kinderen in overleg met Rijkswaterstaat bomen van toen nog een halve meter hoog laten planten om het gebied te verfraaien.

Toen Rijkswaterstaat opdracht gaf het talud van de dijk te maaien, heeft de aannemer waarschijnlijk besloten de 'rotzooi' ook maar gelijk mee te nemen, vermoedt ambtenaar Anton Maatman van de gemeente. "Ik kan het me eerlijk gezegd wel voorstellen", zegt hij in het AD.

Scholier Mark Rekswinkel denkt er echter anders over. "Die boompjes waren al een meter hoog! Hoe kan je die nou niet zien", zegt hij in de krant. Jan den Otter van de Milieugroep Westervoort bevestigt dat de bomen zo hoog waren. "De man op de maaimachine is een malloot."

Rijkswaterstaat belooft in de krant dat in het najaar nieuwe bomen worden geplant. De boompjes moeten samen een klimaatbos gaan vormen.