Blije gezichten op de tweede schooldag van de Leonardoschool in Huizen. Alle drie de klassen werden verrast met nieuwe spelletjes en speelgoed, die nog ontbraken aangezien de school net dit schooljaar van start is gegaan.

Diverse bedrijven gaven hiermee aan dat ze graag vrienden zijn van de Stichting Vrienden van Leonardo Onderwijs Gooi en omstreken (St. VLOGO), de steunstichting van de school. Deze stichting is vorig jaar opgericht om de school op financieel, praktisch en materieel gebied te steunen.

De oprichting van de stichting was nodig omdat de overheid de extra kosten voor het passend speciaal onderwijs voor hoogbegaafde kinderen niet vergoedt. De Stichting hoopt dat dit snel zal veranderen. Iedereen, bedrijf of particulier, die het Leonardo onderwijs een warm hart toedraagt kan dit initiatief ondersteunen, waarbij hun betrokkenheid op verschillende manieren in beeld kan komen.

De kinderen maakte het niet uit door wie en waarom de spelletjes gegeven waren, ze kijken uit naar veel leer- en spelplezier.

© Nationale Onderwijsgids