Vanaf dinsdag 16 november om 10.30 uur brengt het bekende nieuwsprogramma SchoolTV-weekjournaal de serie Liefdesplein. De vierdelige serie stimuleert leerlingen in het ontwikkelen van een eigen mening op het gebied van seksualiteit en relaties.

Schooltype: Primair onderwijs
Niveau: groep 7 - groep 8
Vak: Mens en samenleving
Liefdesplein
Vierdelige serie over relaties en seksualiteit voor groep 7 en 8. In SchoolTV Weekjournaal Liefdesplein stelt presentator Jurre Bosman seksuele thema's aan de orde, afgewisseld door dramascènes, animatie en gesprekken met deskundigen.

Seksuele voorlichting
Uit recent onderzoek blijkt dat jongeren steeds jonger met ‘seks’ beginnen. De zogenaamde ‘seksuele carrière’. Ouders en leerkrachten vinden het vaak moeilijk om goede openhartige seksuele voorlichting te geven. Deze serie en het daarbij horen begeleidend materiaal kan hen daarbij ondersteunen. Op de basisschool zijn leerlingen immers al bezig met sociale relaties die de basis vormen voor latere seksuele relaties.

Karakters
Iedere aflevering van Liefdesplein is een afgerond verhaal en heeft haar eigen hoofdpersonen. Maar de karakters zijn vrienden, buurtgenoten en klasgenoten. Ze kennen elkaar goed en maken deel uit van elkaars leven. Centraal staat een buurtplein waar de hoofdkarakters elkaar dagelijks ontmoeten. Animaties verbeelden blote scenes, maar zullen ook op geestige of ontroerende wijze de zaken verbeelden die de hoofdpersonen waarnemen, voelen of denken.

Jurre Bosman, presentator van het SchoolTV Weekjournaal leidt iedere aflevering in. Daarna volgt een dramadeel, waarin de nadruk ligt op het prikkelen, stimuleren en aanzetten tot discussie in de klas. Afsluitend zal Jurre samen met een deskundige enkele onderwerpen verder toelichten.

Samenwerking
Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Rutgers Nisso Groep.