Enschede gaat vanaf vandaag verscherpt controleren bij scholen, zo meldt Typische Uitgaven. Bij gevaarlijke verkeerssituaties rondom scholen wordt er in eerste instantie gewaarschuwd door middel van een flyer. Na een waarschuwingsperiode van een week riskeren overtreders een boete die kan oplopen tot 160 euro.

De verscherpte controles dragen bij aan de leefbaarheid en de veiligheid in de stad. In veel gevallen is de verkeerssituatie rond scholen onnodig gevaarlijk. Vaak heeft dit te maken met het parkeergedrag van ouders die hun kinderen naar school brengen. Ouders parkeren nog te vaak op plekken waar dit niet mag, waardoor onveilige situaties kunnen ontstaan.

Reden voor de gemeente om overtreders te waarschuwen en uiteindelijk te beboeten.De medewerkers van de afdeling Handhaving Openbare Ruimte letten bij scholen binnen de singel vooral op hinderlijk of gevaarlijk parkeer- en rijgedrag. Verkeersdeelnemers rond scholen krijgen het advies goed op te letten op stop- en parkeerverboden, eenrichtingsverkeer, snelheid en voorrangsregels.