Bijna alle Nederlandse moeders vinden het belangrijk dat hun kinderen er 'mooi' uitzien. In hun mooiste kleding mogen kinderen echter niet altijd buitenspelen. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction.

Om de angst voor vieze kleren weg te nemen bij moeders, organiseerde de Buitenspeelbond een Buitenspeel Modeshow, afgelopen vrijdag bij het stadhuisplein te Almere. Daar konden kinderen op een speciale catwalk lekker hun gang gaan in hun mooiste kleding. De Buitenspeel Modeshow reist vanaf vrijdag door het hele land.

Meer dan 40 procent van de Nederlandse moeders vindt het zonde als kleding vies wordt tijdens het spelen. Meer dan 1 op de 6 moeders geeft aan dat haar kinderen in hun mooiste kleding helemaal niet buiten mogen spelen. De Buitenspeel Modeshow moet deze vlekkenangst bij moeders wegnemen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat jongens het allerliefst een spijkerbroek dragen, gevolgd door voetbaltenue. Meisjes dragen het liefst een zomerjurk gevolgd door een rokje. Voor moeders blijkt duurzaamheid van kinderkleding het meest belangrijk, belangrijker dan of deze voldoet aan de laatste modetrends.

Klik hier voor meer informatie over de Buitenspeel Modeshow.