Schoolbesturen, welzijnsinstellingen en de gemeente Utrecht vieren dinsdag 24 augustus samen de start van het nieuwe schooljaar voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Leraren van alle Utrechtse scholen krijgen die dag taart van de Utrechtse Onderwijs Agenda, die daarmee ook aandacht vraagt voor haar nieuwe visie 'Meer kansen voor Utrechts talent'. Deze visie wordt 's avonds aan de gemeenteraad aangeboden.

In het hoger onderwijs is het al langer een traditie: stilstaan bij de start van een nieuw schooljaar. De Utrechtse Onderwijs Agenda heeft besloten voortaan ook in het basis- en voortgezet onderwijs even stil te staan bij de start van het schooljaar. In de Utrechtse Onderwijs Agenda zijn sinds vier jaar schoolbesturen van basis-, voorgezet-, beroeps- en hoger beroepsonderwijs tot en met universiteit, welzijnsinstellingen en gemeente verenigd.

Dit jaar worden de Utrechtse leraren van voorscholen, basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs op taart getrakteerd. De leraar in de klas is de inspirator en gids in de onderwijscarrière van Utrechtse leerlingen en onmisbaar bij het realiseren van de visie en ambitie van de Utrechtse Onderwijs Agenda. Op dinsdagmiddag 24 augustus deelt wethouder Onderwijs Jeroen Kreijkamp taart uit aan de leraren van het Gregorius College, samen met Jelle Kaldewaij, voorzitter van de Utrechte Onderwijs Agenda.

Meer kansen voor Utrechts talent
Belangrijkste ambitie van de Utrechtse Onderwijs Agenda is ervoor te zorgen dat er voor Utrechtse leerlingen meer kansen komen om hun talenten te ontwikkelen. Op vier gebieden moet er gezamenlijk nog meer vooruitgang geboekt worden: beter taalonderwijs, meer doorstroming van leerlingen naar een hoger niveau, het bevorderen van integratie en het verhogen van de professionaliteit van de Utrechtse leerkrachten.

De visie 'Meer kansen voor Utrechts talent' is te vinden op www.onderwijsagendautrecht.nl. Op deze website staat ook meer informatie over de beleidsterreinen en een eindrapportage over de eerste periode van de onderwijsagenda 2006-2010.