Meteen in de eerste week van het nieuwe schooljaar is basisschool de Loysder Hoek gestart met het project 'Joseph', zo meldt de Leusder Krant. Met behulp van dit project leren de kinderen met creatieve oplossingen het pesten te verminderen. Als basis wordt het bijbelverhaal van Jozef, die gepest wordt door zijn elf broers, gebruikt.

Afgelopen woensdag werd het project gezamenlijk met alle groepen gestart met het vertellen van het eerste deel van het verhaal en het samen denken over pesten en jaloezie . De komende drie weken wordt in de groepen gewerkt met diverse werkvormen en opdrachten.

De kinderen gaan in groepjes een dromenjas ontwerpen. De dromenjas is het positieve symbool voor een pestvrije school- veelkleurig, vrolijk en veilig. In de groepen werken de kinderen o.a. met poëzie, ze oefenen met complimenten geven en ze leren problemen bespreken.

De school wil actief, samen met de kinderen, werken aan een prettig en veilig klimaat in de school. De Loysder Hoek wil een school zijn waar iedereen weet dat pesten niet wordt getolereerd en hoe er wordt gehandeld bij onverhoopte pesterijen. Aan het eind van de drie weken sluiten de kinderen het project ook weer gezamenlijk af.