In Harderwijk krijgen basisschoolleerlingen in de wijk Drielanden aan het begin van het nieuwe schooljaar les op de gang en in de gymzaal. Het was de bedoeling dat de rooms katholieke basisschool Alfons Ariëns deze zomer drie noodlokalen zou krijgen, maar wegens ontbrekende vergunningen legde de gemeente Harderwijk een bouwstop op, zo meldt dagblad De Stentor.

Ouders zijn nu woedend dat hun kinderen geen fatsoenlijke behuizing hebben gekregen. 'Het gaat om kleuters die voor het eerst leren rekenen en schrijven in omstandigheden die verre van optimaal zijn', zegt Henk van de Spoel van de medezeggenschapsraad.

De locatie in de wijk Drielanden is niet de hoofdlocatie van de school; die ligt in de Stadsweiden. Formeel is er ruimte over in Stadsweiden, waardoor Drielanden niet mag uitbreiden.

De school werd in 1932 gebouwd en stond zelfs lange tijd op de nominatie om gesloopt te worden, maar door de het verrijzen van een nabijgelegen nieuwbouwwijk, raakte de school plotseling weer in trek.

'We hebben als tijdelijke oplossing bedacht dat groep één op de gang les krijgt en dat groep vier naar het gymnastieklokaal van peuters gaat', aldus schooldirecteur Jan Rappol. Buiten klinkt het lawaai van de spoedverbouwing die een meer permanente oplossing moet gaan bieden.

© Nationale Onderwijsgids