De openbare basisschool Nicolaas Beets in Alkmaar heeft een tweede locatie in De Hoef geopend. Rian van Dam (foto), wethouder Onderwijs, heeft op de eerste schooldag onder grote belangstelling van alle kinderen de school feestelijk geopend. De officiële handeling bestond uit het vervoeren van het nieuwe naambord met een bakfiets naar de nieuwe locatie in De Hoef.

De Bosboom gaat vanaf heden samen met de Nicolaas Beetsschool. Het afgelopen jaar is er al intensief samengewerkt tussen de Bosboom en de Nicolaas Beetsschool, maar nu het één school is, wordt het mogelijk om optimaal gebruik te maken van elkaars voorzieningen en faciliteiten. De ambitie van de nieuwe locatie is om een groei te realiseren van vier naar acht schoolklassen.

Rian van Dam: 'Door deze vestiging van Nicolaas Beetsschool is er een betere spreiding van kwalitatieve openbare basisscholen in Alkmaar. Hierdoor wordt het mogelijk dat kinderen die wonen in De Hoef ook in hun eigen buurt naar school kunnen. Dat is een goede zaak'.