Voor eerstejaars studenten in Delft en Nijmegen zijn de introductieweken gistermiddag al van start gegaan. Studentensteden in de rest van het land beginnen vandaag met de kennismakingsweek voor nieuwe studenten.

Delft
In Delft begon gister een recordaantal studenten aan de Ontvangstweek (OWee). 2.400 aankomende studenten van de TU Delft, INHolland en Haagse Hogeschool meldden zich daar zondag aan. Dat zijn er 100 meer dan vorig jaar, toen ook al een record gevestigd werd.

De OWee ging op traditioneel van start op de Beestenmarkt, waar verschillende studentenbands niet alleen voor de eerstejaars studenten speelden, maar ook voor geïnteresseerde Delftenaren.

Woensdagochtend 20 augustus presenteren Valerio Zeno en Dennis Storm samen voor alle OWee-deelnemers Het Grote Studenten Spektakel. Het doel is om de wereld van de TU Delft en INHolland op een frisse manier te laten zien. Gast is onder meer de bekende Delftse hoogleraar Wubbo Ockels.

Met een festival op het OWee Terrein wordt de introductieweek op donderdag 21 augustus afgesloten. Er zijn dan optredens van bekende artiesten als Bertolf en Les Truttes en Q-music zal een drive-in show neerzetten. Alle Delftse studenten met een campuskaart zijn welkom op het OWee festival.

Nijmegen
De introductie van de Radboud Universiteit krijgt dit jaar een wat serieuzer karakter. In het programma zijn onderdelen opgenomen als kennismaking met ICT-faciliteiten, hoe werkt de bibliotheek, toelichting op roosters en boekenlijsten. Sommige opleidingen bieden zelfs speciale introductiecolleges aan, met uitleg over de vakken die in het eerste jaar aan de orde komen.

‘Op die manier willen we bijdragen aan een goede start voor de studenten, zodat zij nog minder risico lopen op studievertraging', verklaart Sigrid van den Berg, coördinator van de introductie van de Radboud Universiteit.

Vandaag is er een kennismaking met de Honours Academy en met de eigen opleidingen. Maandagmiddag van16.00 tot 18.30 uur is de Openingsmarkt, een festivalachtige informatiemarkt , waar zo'n 150 verenigingen, instellingen en bedrijven zich voorstellen aan de nieuwe studenten.

© Nationale Onderwijsgids