De Algemene Onderwijsbond (AOb) steunt het initiatief van de Amsterdamse burgemeester Eberhard Van der Laan (foto) om op basisscholen voorlichting te geven over homoseksualiteit. Van der Laan wil met de voorlichting het groeiende geweld tegen homo's in de hoofdstad tegengaan, zo zei hij onlangs in een interview met Sp!tsNieuws. 

Op de website van de vakbond meldt de AOb hierover: 'De Algemene Onderwijsbond (AOb) onderschrijft het belang van voorlichting over seksuele diversiteit in het voortgezet en primair onderwijs en ondersteunt genoemd voorstel. In onze huidige maatschappij groeien steeds meer kinderen op binnen homoseksuele relaties en maken kinderen al op jonge leeftijd kennis met andere samenlevingsvormen.'

'Door kinderen al vroeg duidelijk te maken dat seksualiteit en relaties op verschillende manieren beleefd kunnen worden, draag je als leraar bij aan een veiliger sfeer op school en kun je problemen bij leerlingen op latere leeftijd voorkomen.'

De Besturenraad, die 2.200 scholen en bijna 800 duizend studenten in het christelijk onderwijs vertegenwoordigt, liet eerder ook aan Sp!tsNieuws weten tegenstander te zijn van het verplicht maken van de voorlichting.

Adviseur Paul Boersma: 'De overheid doet voor komen alsof het voor iedereen in ons land doodnormaal is om homoseksueel te zijn. In werkelijkheid is dat niet zo. Dat we leerlingen moeten leren dat homoseksuele gelijke rechten hebben, is iets anders dan morele acceptatie'.

Lees ook: "Voorlichting over homoseksuelen op basisschool"

© Nationale Onderwijsgids