In Groot-Brittannië is ophef onstaan onder ouders en dierenrechtenactivisten nu er op 52 basisscholen in de Londense deelgemeente Harrow alleen nog maar halalmaaltijden worden geserveerd aan scholieren, zo meldt de Daily Mail. Halal is een term die gebruikt wordt om voedselgebruik gebaseerd op de islamitische wet aan te duiden.

De Harrow Council, het overkoepelende orgaan van de basisscholen in de deelgemeente, wil met het invoeren van de halalmaaltijden de groeiende moslimgemeenschap tegemoet komen. Bij een volkstelling in 2001 was nog maar zeven procent van de bevolking in Harrow moslim, maar de Harrow Council claimt dat de samenstelling van de bevolking sindsdien drastisch gewijzigd is en dat er nu veel meer moslims wonen.

Het was te duur om twee afzonderlijke menu's te hanteren, vandaar dat De Harrow Council gekozen heeft voor halalmaaltijden.

Dierenrechtenacitivisten en ouders maken zich zorgen over de traditionele slachtmethodes binnen de islam. Die zouden te weinig rekening houden met het dierenwelzijn. Zo worden de dieren onverdoofd gedood. De ouders zijn daarnaast boos op de Harrow Council, omdat ze vinden dat ze niet goed geïnformeerd zijn.

© Nationale Onderwijsgids