Alhoewel de Raad van State onlangs oordeelde dat de islamitische basisschool Noen in Rotterdam geen recht heeft op subsidie, blijft de school toch open. Noen zal verder gaan als dependance van IBN I-Sina, een andere school van de Stichting Islamitisch Primair Onderwijs Rijnmond (Sipor), zo meldt RTV Rijnmond.

Het recht op subsidie was vervallen voor basisschool Noen aangezien de school niet voldeed aan het minimale aantal leerlingen. Sipor had het besluit aangevochten, maar de Raad van State stelde het ministerie van Onderwijs in het gelijk.

Sipor krijgt nu subsidie voor drie scholen en zal dit gaan verspreiden over vier gebouwen. 'Minder geld voor onze scholen betekent dat we zuiniger met onze middelen moeten omgaan,'' aldus Yassin Hartog, voorzitter van het bestuur van Spior, 'Maar Sipor heeft voldoende middelen om in deze vorm door te gaan.'.

Juist in het nieuwe schooljaar zal Noen met veel meer leerlingen beginnen door de sluiting van basisschool De Dialoog. Waar Noen kon rekenen op complimenten van de Inspectie van het Onderwijs, daar kreeg De Dialoog een onvoldoende.

Volgens Hartog heeft zijn stichting nog geprobeerd om een samenwerking met De Dialoog aan te gaan, maar die poging werd geblokkeerd door het ministerie.

Lees ook: Geen subsidie voor islamitische basisschool Rotterdam

© Nationale Onderwijsgids