Normal_close-up-of-teacher-hand-with-marker-2022-02-01-23-43-26-utc

Terwijl de leerlingen fijn van hun vakantie genieten, gaan de onderhandelingen over de cao’s voor het primair en voortgezet onderwijs tijdens de zomer door. “We zetten alle zeilen bij,” zeggen AOb-bestuurders Thijs Roovers en Jelmer Evers. Zij proberen tijdens deze periode te onderhandelen over een goede loonsverhoging. Dit meldt AOb. 

Het primair en voortgezet onderwijs vonden het voorgestelde bod niet goed genoeg om zelfs de huidige inflatie bij te houden. Andere onderwijssectoren, zoals het mbo en universiteiten, zijn er wel in geslaagd om goede cao’s af te sluiten. “Dat laat zien dat er mogelijkheden zijn”, zegt Roovers. “In elk geval in andere sectoren, dus misschien ook wel bij ons. We gaan het zien.” De sector gaat dan ook op 5 oktober staken.

Koers aanhouden

Wel blijven ze onderhandelen tijdens de zomervakantie. “We zetten alle zeilen bij. En ondertussen houden we nog honderd procent vast aan ons plan om te gaan staken. Dat verlaten we pas als er cao-akkoorden liggen, in het primair en voortgezet onderwijs, waar onze leden mee instemmen. Maar mijn uitgangspunt daarbij is: eerst zien, dan geloven.” 
 
Door: Nationale Onderwijsgids / Marian van Reesch