Politie zoekt met sonarboot naar vermiste 6-jarige jongen uit Lith

De politie zet donderdag een sonarboot van Rijkswaterstaat in bij de zoektocht naar een 6-jarige jongen uit Lith (Noord-Brabant). Volgens de politie is hij woensdag voor het laatst gezien bij recreatieplas De Lithse Ham. De plas is vanwege het onderzoek afgesloten voor publiek. De politie houdt rekening met meerdere scenario's.

De melding van de vermissing kwam rond 18.30 uur. De politie denkt dat hij richting het water is gegaan. Daar wordt sinds donderdag door de politie en de brandweer gezocht naar de jongen. Daarbij is een politiehelikopter ingezet. Ook heeft een duikteam van de brandweer in het water gezocht. Daarnaast zoeken meerdere eenheden van de politie donderdag in de buurt van De Lithse Ham. Daarbij ondersteunt het Veteranen Search Team (VST) de politie.

Samen met zijn ouders bij de plas 

De jongen was volgens de politie samen met zijn ouders bij de plas. De politie heeft donderdag een foto van de jongen verspreid.

Ook een zoekactie naar een 54-jarige man 

In Noord-Brabant is ook een zoekactie aan de gang naar een 54-jarige man. Bij het E3 Strand in Eersel zou hij woensdag voor het laatst gezien zijn toen hij het water zwemmend wilde oversteken, meldt de politie.

Door: ANP