Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden is donderdag 9 september in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam aanwezig bij een nationale recordpoging simultaan voorlezen.

Ter gelegenheid van de zesde editie van de Week van de Alfabetisering gaan minimaal 15.000 basisschoolleerlingen verspreid over het gehele land gelijktijdig lezen uit het boek 'Geel gras' van Simon van der Geest. 1500 kinderen, die in het Rotterdamse theater aanwezig zijn, zullen via satelliet, telefoon en internet meedoen en de recordpoging volgen.

De scholen uit heel Nederland die zich in Rotterdam verzameld hebben, brengen allemaal een levensgroot versierd boek mee. Het mooist versierde boek wordt door een jury bekroond. Prinses Laurentien zal uit dit boek voorlezen.

Met het evenement adviseren Stichting Lezen & Schrijven en Stichting Lezen jong en oud om dagelijks 15 minuten te lezen. Uit onderzoek blijkt dat met een kwartier lezen per dag de woordenschat aanzienlijk wordt vergroot, wat weer essentieel is voor een goede taal- en leesontwikkeling.

Stichting Lezen & Schrijven heeft als doel om geletterdheid op een innovatieve en doelgerichte wijze breed te verankeren in de samenleving. De stichting wil laaggeletterdheid helpen voorkomen en verminderen door concrete projecten te initiëren en publieke en private organisaties bijeen te brengen. Prinses Laurentien is voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven.

Bron: Het Koninklijk Huis