Scholen regio Eindhoven gaan vandaag om 13.15 dicht

Scholen in regio Zuid zijn deze week nog open en hebben in verband met de hitte een tropenrooster opgesteld voor de heetste dag van het jaar. Meerdere scholen in de omgeving van Eindhoven hebben ook dinsdag een aangepast rooster. Dit meldt het Eindhovens Dagblad. 

Maandag en dinsdag zaten de kinderen van basisschool ’t Palet al om 8.00 uur klaar voor de les. Om 13.15 mogen ze vandaag alweer naar huis.  Directeur Ruben Adriaans stelt ook dat er in de laatste week van de vakantie ook niet veel spannends meer op het programma staat, dus dat zulke roosters nu ook prima mogelijk zijn. Het besluit hiertoe is niet zomaar genomen De ouders zijn erbij betrokken geweest. Voor ongeveer twintig kinderen konden ouders geen alternatieve opvang regelen. Zij kunnen op school blijven en van ijsjes genieten.

Niet overal een tropenrooster

Niet alle openbare basisscholen werken met een tropenrooster. In Helmond in omgeving hebben sommige scholen het programma enigszins aangepast en spelen kinderen bijvoorbeeld niet op het schoolplein maar binnen. Ook is er extra water aanwezig en het Nationaal Hitteplan wordt opgevolgd. Het Dick Bruna in Veldhoven heeft een goed klimaatbeheersingssysteem, waardoor kinderen binnen goed les kunnen krijgen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky