De Jonge voorzichtig over opening scholen, 'virus heeft ons eerder verrast'

Het kabinet besluit aankomende maandag wanneer leerlingen en scholieren weer naar school kunnen. Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge wil echter nog niet op de zaken vooruit lopen. “Er zijn lichtpuntjes, maar laten we waken voor optimisme”, zei hij vanmorgen. Dit meldt de Gelderlander. 

De Jonge: “Er is nog niet echt een effect op de ziekenhuizen af te lezen. Pas nou op dat we niet te vroeg opgelucht zijn. Het virus heeft ons eerder verrast.”

Achstegroepers weer naar school 

De bassischolen in Amsterdam lieten eerder al weten dat zij de leerlingen uit groep 8 na de kerstvakantie weer naar school laten komen. Ongeacht wat het kabinet op maandag 3 januari beslist. De scholen wijzen erop dat januari voor de achtstegroepers een belangrijke maand is. De kinderen krijgen dan toetsen die belangrijk zijn voor hun eindadvies. 

Huidige lockdown

Het kabinet kwam vanmorgen bijeen om de stand van zaken over corona te bespreken. Eerder werd al aangekondigd dat volgende week wordt besloten of de huidige lockdown ook na 14 januari wordt verlengd. 

Door: Nationale Onderwijsgids