Amsterdamse groep 8-leerlingen gaan na kerstvakantie hoe dan ook naar school

De groep 8-leerlingen in Amsterdam krijgen na de kerstvakantie gewoon weer fysiek les. Ook al beslist het kabinet wat anders. “We zijn al een keer overvallen door een laat besluit van het kabinet. Dat willen we niet meer”, aldus Arnold Jonk namens de overkoepelende vereniging die alle Amsterdamse basisscholen vertegenwoordigt. Dit meldt RTL Nieuws. 

De reden is dat januari een belangrijke maand is voor de leerlingen die in het laatste jaar van de basisschool zitten. “De leerlingen krijgen dan toetsen die bepalend zijn voor hun eindadvies. Er zijn sowieso al grote zorgen om de kwetsbare groep 8-leerlingen. Daarom is het ontzettend belangrijk voor deze leerlingen om naar school te gaan.”

Vorige lockdown 

Uiteindelijk is het aan de scholen zelf om te beslissen wat ze gaan doen. De verwachting is dat veel scholen hun deuren open zetten voor de leerlingen. Tijdens de  vorige lockdown gingen ook al veel groep 8-leerlingen naar school. 

Omikronvariant 

Ondertussen is de omikronvariant dominant in Amsterdam en stijgen daar ook de besmettingscijfers. In een week tijd zijn het aantal positieve testen flink gestegen. Het zou gaan om een stijging van 22 procent. 

Persconferentie 

Alle scholen zijn tot zeker 9 januari gesloten, dat liet premier Rutte al weten tijdens zijn vorige persconferentie. Op 3 januari wordt bekeken of de scholen na de kerstvakantie weer fysiek open kunnen. 

Door: Nationale Onderwijsgids