Op basisschool De Gantel in Den Haag heeft D66-Tweede Kamerlid Boris van der Ham gister het eerste schoolbord 2.0 van Nederland officieel in gebruik genomen. Onder het toeziend oog van de kinderen uit groep 8 onthulde hij met een 'touch' de nieuwe generatie digitale schoolborden. Het schoolbord 2.0 van fabrikant Samsung ondersteunt leraren bij het geven van interactieve lessen voor onderwijs op maat.

Het aantal digitale schoolborden in Nederland neemt sterk toe. In 2007 gebruikte tien procent van de basisscholen een digitaal schoolbord. Inmiddels is dit opgelopen naar 67 procent.

'Onderwijs staat voor D66 op één. Door fors te investeren in het onderwijs kan Nederland slimmer worden. Het schoolbord 2.0 kan daarbij helpen. D66 juicht vernieuwing in het onderwijs toe!' zei Van der Ham gisteren bij de ingebruikname van het schoolbord.

Herman van Reine, de directeur van basisschool De Gantel, was onder de indruk van de beeldkwaliteit en de mogelijkheden van Samsung's schoolbord 2.0. 'Zelfs de leraren die niet zo van techniek houden, willen maar al te graag met dit bord werken.'

Jos Beernink, divisiedirecteur van Samsung Electronics Benelux, was verheugd dat het bedrijf een bijdrage kon leveren aan de ontwikkeling van het onderwijs. 'Met een simpele aanraking op het Full HD-scherm gaat de leraar van de ene naar de andere opdracht, toont hij een filmpje van de piramides in Egypte of surft hij naar Wikipedia,' aldus Beernink.

Basisschool De Gantel maakt nu in negen klassen gebruik van het schoolbord 2.0.