Bureau ICE en onderwijsadviesbureaus gaan samenwerken rond de IEP-toets

Het IEP Leerlingvolgsysteem van Bureau ICE groeit hard in het basisonderwijs. De Rolf groep, Edux en Motivatiemeesters gaan hieraan ook een bijdrage leveren. Deze onderwijsadviesbureaus kunnen scholen onafhankelijk te adviseren en ondersteunen bij de onderwijskundige en pedagogische vragen die er zijn bij het implementeren van het IEP LVS. Dit meldt Bureau ICE.

Bureau ICE, maker van de IEP, is ervan overtuigd dat er met de samenwerking een sprong voorwaarts gemaakt wordt in het kijken naar het complete kind inclusief de sociaal emotionele ontwikkeling. “We merken dat het werken met het IEP LVS aansluit bij de onderwijsvisie, toetsvisie en het didactisch handelen van veel scholen en besturen. De concrete vraag vanuit de scholen is hoe organiseren we IEP binnen onze school en onze klassen? Daarbij kunnen de onderwijsadviesbureaus prima ondersteunen. We zijn blij met deze samenwerking,” aldus Michiel Colenbrander directeur van Bureau ICE.  
 
Bureau ICE ontwikkelt al 30 jaar in opdracht van diverse ministeries en het onderwijsveld toetsen voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en de inburgeringsexamens. Op basis van deze expertise heeft Bureau ICE voor het basisonderwijs IEP ontwikkeld (Inzicht Eigen Profiel). De IEP Eindtoets is sinds 2014 toegelaten door het ministerie van onderwijs. Het IEP LVS is een compleet leerlingvolgsysteem met genormeerde toetsen voor groep 3 tot en met 8.
 
Door: Nationale Onderwijsgids