Normal_test_proefwerk_citotoets

Vandaag is het zover: de eerste achtstegroepers buigen zich over de eindtoets. Vandaag en morgen is het de beurt aan de Centrale Eindtoets en de IEP Eindtoets. Beide toetsen worden op papier afgenomen.

16 en 17 april: Centrale Eindtoets en IEP

Op 16 en 17 april vindt zowel de afname van de Centrale Eindtoets als die van de IEP Eindtoets plaats. Op donderdag 18 april kan het facultatieve onderdeel wereldoriëntatie van de Centrale Eindtoets nog worden afgenomen.
 
Beide toetsen worden afgenomen op papier en zijn niet adaptief. Dat wil zeggen dat het niveau van de toets zich niet automatisch aanpast aan het niveau van de leerling. Wel kunnen de opgaven oplopen en/of afwisselen in moeilijkheidsgraad.
 

ROUTE 8, Dia-eindtoets en AMN Eindtoets

Deze drie toetsen worden tussen 15 april en 15 mei 2019 afgenomen. De school bepaalt binnen deze termijn zelf de datum in overleg met de toetsaanbieder. 
 
Elk van deze drie toetsen wordt digitaal afgenomen en is adaptief. Het niveau van de toets past zich aan aan het niveau van de leerling. Ieder kind doorloopt op deze manier een eigen route van vragen.
 

Geschiedenis

Benieuwd naar de herkomst en geschiedenis van de Eindtoets? De Nationale Onderwijsgids maakte vorig jaar een vierluik over de Eindtoets PO. Lees het hier terug!
 
Door: Nationale Onderwijsgids