Normal_telefoon_mobiel_smartphone_socialmedia

Basisschoolleerlingen in de regio strijden tegen elkaar in de E-Waste race. Zij halen op afspraak elektronisch afval op bij buurtbewoners en scoren hier punten mee. De winnaar wint een schoolreis. Dit meldt E-Waste Race.

De E-waste Race is een wedstrijd tussen basisscholen in een regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Tijdens een E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval aanmelden op deze website. Scholieren en buurtbewoners maken dan een afspraak om het afval thuis op te laten halen. De school scoort hier punten mee. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint.
 
De E-Waste Races worden vanaf 2014 gehouden. Tot nu toe zijn er 72 races geweest, waaraan 722 teams van verschillende scholen hebben deelgenomen. Zij hebben met elkaar 1.218.015 apparaten ingezameld.
 
Op dit moment lopen er tien E-waste Races, van Het Hogeland in Groningen tot Zeeuws-Vlaanderen in Zeeland. En ook voor 2020 staan er al een aantal gepland. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids