Normal_maxima

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdagmiddag 5 september in Paleis Noordeinde in Den Haag een bijeenkomst bijgewoond als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas. In aanwezigheid van minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, ambassadeurs van Méér muziek in de Klas en gedeputeerden uit de provincies is gesproken over lokale en regionale verankering van muziekonderwijs op basisscholen. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

Door middel van MuziekAkkoorden maken het onderwijs, provincies en gemeenten, muziekverenigingen en -organisaties en private partijen afspraken om te komen tot duurzaam muziekonderwijs op alle basisscholen in hun regio. 
 
Minister Van Engelshoven heeft tijdens de bijeenkomst een toelichting gegeven op de MuziekMatch, een financiële stimulans voor regionale publieke en private partijen om samen te werken aan structureel muziekonderwijs. De MuziekMatch is een volgende stap in de beweging die vanaf 2015 met Méér Muziek in de Klas is gestart. Inmiddels zijn in tien regio’s, waaronder in de provincies Limburg, Friesland, Zeeland en Drenthe, MuziekAkkoorden gesloten. Ook versterken alle pabo’s hun muziekonderwijs met behulp van de subsidieregeling Professionalisering Muziekonderwijs Pabo’s.
 
Door: Nationale Onderwijsgids