Art Camp voor mbo-studenten start met komst van Koningin Máxima in Hedon

Hare Majesteit Koningin Máxima woont woensdagmiddag 13 maart de start bij van Art Camp mbo in poppodium Hedon in Zwolle. Door middel van workshops leren aankomend pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten hoe ze kunstdisciplines kunnen inzetten in hun werk op en na school. Koningin Máxima is erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas. Dat meldt de Rijksoverheid. 

Tijdens Art Camp mbo volgen zestig studenten workshops in fotografie, theater, dans, muziek en cartoontekenen. Koningin Máxima heeft een gesprek met de studenten over de ervaringen die ze tijdens de workshops hebben opgedaan.  Ook is zij aanwezig bij een gesprek met professionals, waar het belang van kunst- en cultuuronderwijs voor mbo-studenten centraal staat en hoe dit binnen deze opleidingen kan worden versterkt. Tenslotte spreekt Koningin Máxima met cultuurinstellingen uit de regio van de drie deelnemende mbo-opleidingen over het aanbod dat zij kunnen bieden.

Driedelig programma van Méér Muziek in de Klas

Art Camp mbo is de eerste stap in een driedelig programma van Méér Muziek in de Klas in samenwerking met Noorderpoort, Alfa-College en ROC Midden Nederland. Het doel is cultuureducatie te versterken op deze mbo-opleidingen, zodat pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten het kunst- en cultuuraanbod op en na school kunnen stimuleren.

Breed cultuuraanbod voor kinderen en jongeren 

De stichting Méér Muziek in de Klas zet zich sinds 2015 in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied. In 2023 is de stichting verbreed naar het toegankelijk maken van een breed cultuuraanbod voor kinderen en jongeren voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Het doel is de wereld van de leerling te vergroten en een bijdrage te leveren aan de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. De stichting sluit aan bij het programma School en Omgeving van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.  

Door: Nationale Onderwijsgids