TETERINGEN - Pianostudio Frank Antens uit Oosterhout start in september met pianolessen in Teteringen.
Antens (45) gaat iedere vrijdag pianoles geven in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte in de nieuwe nutsbasisschool (voormalige Springplank) aan de Breeschot.

Antens mikt niet alleen op leerlingen uit Teteringen, maar ook uit Breda. "We zitten straks dicht bij Breda-noord." De succesvolle studio uit Oosterhout telt momenteel zo'n negentig tot honderd pianoleerlingen, zowel volwassenen als jeugd. "De verhouding is ongeveer fifty-fifty", zegt Antens, die eraan toevoegt dat de studio in de Gekroonde Bel in Oosterhout gewoon blijft bestaan. "Teteringen is een uitbreiding." De pianoleraar zocht al langer naar een geschikte locatie in deze omgeving. "Ik heb nu al negen leerlingen uit Teteringen." Hij hoopt dat dat er na een jaar tien tot twintig meer zijn. "Daarna zien we wel hoe het loopt. Voorlopig ga ik zelf alle lessen geven, maar als de belangstelling groot is, wil ik een leraar erbij in dienst nemen."

Antens is zeer blij met de lesplek in de basisschool. "Dat is voor mij gunstig, maar ook voor de kinderen, die dicht bij huis les kunnen krijgen, en voor de school. Het geeft toch iets extra's aan een basisschool. En waar nodig kan ik ondersteuning geven bij muzieklessen of speciale projecten." Bang voor problemen over (geluids)overlast is hij niet. "Dat is een kwestie van goeie afspraken maken en van geluidswerende maatregelen."

De Oosterhoutse pianoleraar denkt een goede aanvulling te zijn op het huidige aanbod aan pianolessen in Breda en Teteringen. "Bij mij staat speelplezier altijd voorop. En flexibiliteit. De leerlingen kiezen hun eigen muziekstijl en ik kan ook schuiven met lestijden. Verder heb ik een methode ontwikkeld, waarbij noten lezen nauwelijks nodig is. Dat is een groot voordeel bij leerlingen met dyslexie. Iedereen kan al snel iets leuks spelen." Qua prijs wijkt Antens niet veel af van bijvoorbeeld de Nieuwe Veste. Aanmelden kan nu al via f.antens@hetnet.nl.


Bron: BN De Stem