DEN HAAG - Minister Tineke Huizinga (VROM) introduceert dinsdag 'Plastic Power', een lespakket over gescheiden inzameling van plastic. Ze presenteert het die dag met een kleine quiz in groep 5 en 6 van Nutsschool Bezuidenhout in Den Haag.


Per 1 januari 2010 zijn gemeenten verplicht plastic verpakkingsafval gescheiden in te zamelen en zoveel mogelijk te recyclen.

''Streven is het percentage hergebruikte plastic verpakkingen te laten stijgen naar 42 procent in 2012. Dit levert een jaarlijkse besparing op van ongeveer 210 kiloton CO2, vergelijkbaar met het elektriciteitsgebruik van 100.000 huishoudens. Gescheiden inzameling en hergebruik is ook van belang omdat de grondstoffen waarvan plastic gemaakt is op den duur opraken'', aldus het ministerie.

Met het lespakket leren kinderen over de inzameling en recycling van plastic. Vragen komen aan de orde als: Wat is plastic verpakkingsmateriaal? Wat mag wel en wat niet bij het plastic afval? Welke nieuwe producten kun je van gerecycled plastic maken?