Normal_kind_lezen_leren_boek

Zojuist zijn in het programma Kunststof op NPO radio 1 de nominaties voor de Woutertje Pieterse Prijs bekendgemaakt. De jury, onder voorzitterschap van Noraly Beyer, nomineerde zes boeken uit het volledige aanbod aan kinder- en jeugdboeken dat verscheen tussen 1 januari en 31 december 2018. Dit meldt Woutertje Pieterse Prijs.

Genomineerd zijn:
  • De reis van Syntax Bosselman van Arend van Dam en Alex de Wolf (Van Holkema & Warendorf)
  • Lepelsnijder van Marjolijn Hof en Annette Fienieg (Uitgeverij Querido)
  • Tegenwoordig heet iedereen Sorry van Bart Moeyaert (Uitgeverij Querido)
  • Zeb. van Gideon Samson en Joren Joshua (Uitgeverij Leopold)
  • Alles komt goed, altijd van Kathleen Vereecken en Charlotte Peys (Uitgeverij Lannoo)
  • Tierenduin van Geert Vervaeke (Uitgeverij Lannoo)
 
De komende weken buigt de jury, bestaande uit Noraly Beyer, Anne-Gine Goemans, Peter de Kan, Juan Khalaf en Veerle Vanden Bosch, zich over de vraag welk boek zij als het beste kinderboek van het afgelopen jaar beschouwt. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op donderdagmiddag 11 april in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond te Amsterdam.
 

Woutertje Pieterse Prijs

De Woutertje Pieterse Prijs is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek. De jury bekroont kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 15.000 euro en wordt financieel mogelijk gemaakt door de Brook Foundation en De Versterking. Vorig jaar ging de prijs naar Lampje van Annet Schaap (Uitgeverij Querido Kinderboeken).
 
In een filmpje, te vinden onder het kopje Video op onze website, legt de jury uit waarom ze deze zes boeken heeft genomineerd.
 
Door: Nationale Onderwijsgids