Normal_dessert-398966__340

Woensdag 6 maart strijden 10 basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 om de titel ‘Beste taartopmaker van Amsterdam’. In het thema ‘Striphelden’ moeten de finalisten de jury overtuigen van hun opmaaktalent. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Hubertus & Berkhoff, De Culinaire Vakschool, en vindt plaats in bakkerij van de school. Dit meldt Voortgezet Onderwijs van Amsterdam.

De tien finalisten krijgen anderhalf uur de tijd om een taartje met een diameter van 15 centimeter te decoreren in het thema ‘Striphelden’. Materialen om decoraties te maken zijn aanwezig. Alles op de taart moet eetbaar zijn, dat is een belangrijke eis in de wedstrijd. De jury, bestaande uit topbanketbakker en patissier Cees Holtkamp, patissier Han Le Blanc en Antoinet Poelgeest, beoordeelt de finalisten op originaliteit, creativiteit, netjes werken, hygiëne en snelheid.
 
De tien finalisten zijn de winnaars uit twee voorrondes, die plaatsvonden tijdens de open avonden van de Hubertus & Berkhoff op 26 januari en 12 februari jl. In totaal hebben 40 leerlingen van Amsterdamse basisscholen aan deze voorrondes deelgenomen. Het thema voor de decoraties in de voorrondes was ‘De seizoenen’.
 
De wedstrijd wordt voor het tweede jaar georganiseerd door de Hubertus & Berkhoff, De Culinaire Vakschool, en is bestemd voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool. De school wil kinderen graag enthousiast maken voor het bakkersvakmanschap. De Hubertus & Berkhoff is een vmbo-school voor de basis- & kaderberoepsgerichte en gemengde leerweg, met de richtingen Horeca, Brood & Banket en Recreatie.
 
Door: Nationale Onderwijsgids