Tussen maandag 18 en 23 maart gaan meer dan 1000 scholen en BSO's de straat op om zwerfafval te rapen in het kader van de Landelijke Opschoondag van NederlandSchoon. Foto: Annemieke Kok.

In aanloop naar de Landelijke Opschoondag slaan tussen 18 en 23 maart meer dan 1.000 scholen en bso’s de handen ineen om zwerfafval op te ruimen. De week wordt maandag 18 maart officieel gestart bij basisschool Bernadette in Veghel. Wereldkampioen freerunnen Bart van der Linden en wethouder Infrastructuur en Duurzaamheid Harry van Rooijen geven daar het startsein van de scholenactie. Dit meldt NederlandSchoon.

De scholendag wordt georganiseerd in het kader van de Landelijke Opschoondag die op 23 maart voor de 17e keer plaatsvindt. Hierbij worden door heel Nederland ruim 2.000 opschoonacties georganiseerd waar jaarlijks meer dan 125.000 mensen aan meedoen. Basisscholen en bso’s uit heel Nederland kunnen zich opgeven via supportervanschoon.nl. Ook andere opschoonacties in het kader van de Landelijke Opschoondag 2019 kunnen hier aangemeld worden.
 

NederlandSchoon

 
Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. NederlandSchoon werkt daarom al 25 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft. Door middel van onderzoeken, samenwerkingen, het delen van kennis en het geven van advies, wordt niet alleen meer bewustwording, maar ook gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel gecreëerd. Een voorbeeld van deze aanpak is Supporter van Schoon, een landelijk initiatief dat mensen verenigt en activeert om zo een grotere vuist tegen zwerfafval te maken. Ga voor meer informatie naar www.nederlandschoon.nl of www.supportervanschoon.nl.
 
Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Annemieke Kok