Logo_logo_onderwijsraad_logo

De Onderwijsraad viert in 2019 zijn honderdste verjaardag. De raad wil dit jubileum vieren met onder andere een fotowedstrijd voor scholen. Het thema is ‘Onze school anno 2019’. Dit meldt de Onderwijsraad.

De Onderwijsraad daagt leerlingen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs en studenten in het middelbaar beroepsonderwijs uit de mooiste foto te maken van wat voor hen een bijzonder moment tijdens een schooldag is; een foto die laat zien wat school voor hen betekent. 
 
Een jury nomineert de vijftien mooiste foto’s en kiest een winnaar in elke categorie (primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs). De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke verjaardag van de Onderwijsraad in Utrecht op 22 juni 2019. 
 
De genomineerde foto’s krijgen een plekje op de tentoonstelling ‘100 jaar Onderwijsraad’ in het Nationale Onderwijsmuseum in Dordrecht (en later in Den Haag). Winnende scholen krijgen vrijkaartjes om de tentoonstelling te bezoeken. De winnaars krijgen daarnaast een prijs voor de eigen school en een beker.
 
Per school kunnen vanaf 1 september tot 1 november 2018 maximaal drie foto’s ingestuurd worden. Aan het begin van het nieuwe schooljaar staat op de website van de Onderwijsraad meer informatie over waar foto’s aan moeten voldoen, hoe de privacy van leerlingen goed geregeld wordt en hoe foto’s ingestuurd kunnen worden. Heeft u nu al vragen of wilt u de Onderwijsraad alvast laten weten dat uw school mee wil doen aan de fotowedstrijd, stuur dan een e-mail naar fotowedstrijd@onderwijsraad.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids