Normal_rugzak__klas__kinderen__schooltas__klaslokaal__po

Basisschool De Klimroos in Utrecht is niet blij met het plan van de gemeente voor de nieuwe islamitische basisschool Al Arqam. De gemeente wil de islamitische basisschool in hetzelfde pand onderbrengen als De Klimroos. Volgens de gemeente is dat de beste optie maar daar is De Klimroos het niet mee eens. Dit meldt NOS.

Bij de komst van een nieuwe school is de gemeente verantwoordelijk voor het vinden van goede huisvesting. Volgens de gemeente is het schoolgebouw van De Klimroos de enige geschikte locatie voor de islamitische basisschool. De Klimroos meent echter dat het pand niet geschikt is om twee scholen in onder te brengen omdat er maar één ingang is. Ook vreest de school dat hun islamitische leerlingen zullen overstappen naar Al Arqam.

De verstandhouding tussen de de gemeente en De Klimroos heeft inmiddels een dieptepunt bereikt, aldus raadslid Dimitri Gillessen van de VVD tegen RTV Utrecht. De school weigerde ambtenaren van de gemeente op de school te laten kijken heeft juridische stappen genomen om de komst van Al Arqam tegen te houden. De gemeente blijft volgens een woordvoerder bij het besluit maar zoekt ondertussen naar een oplossing die voor beide scholen acceptabel is, zonder tussenkomst van de rechter.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids