Normal_rss_entry-131301

Acteurs Harry Piekema en Carly Wijs spelen twee van de hoofdrollen in Superjuffie!, de gelijknamige verfilming van de populaire kinderboekenreeks van schrijfster Janneke Schotveld. Diewertje Dir, bekend van onder meer Theater Oostpool en Het Klokhuis, speelt de titelrol, maakte distributeur Entertainment One donderdag bekend. Superjuffie! gaat over de verlegen juf Josje, die tegelijkertijd een superheldin is die dieren redt. Dit meldt ANP.

Juf Josje lijkt een heel gewone juf, maar als een dier om hulp roept, verandert ze zomaar in Superjuffie. Ze schiet als een groene tornado door de lucht, redt de dieren en kan ook nog met ze praten. Ze heeft haar krachten gekregen van een mysterieus beeldje in een geheime kamer in haar nieuwe huis. En de drang om dieren in nood te redden is ook best onhandig. In de populaire reeks verschenen tot nu toe zeven delen; de laatste was Superjuffie op de Zuidpool.

De regie is in handen van Martijn Smits (Popoz, Zombibi), het scenario is geschreven door Tijs van Marle (Mees Kees, Dummie de Mummie). De producent is Paul Voorthuysen, bekend van Mees Kees, Dummie de Mummie en Meesterspion. Superjuffie draait aankomend najaar in de Nederlandse bioscopen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids